AmsterdamSafe is een solide onderneming, hoe wordt dat vastgesteld?

Hoe kan ik mijn edelmetaal ophalen?
October 22, 2018
Met welke partijen doet AmsterdamSafe zaken?
October 22, 2018

AmsterdamSafe is een solide onderneming, hoe wordt dat vastgesteld?

AmsterdamSafe heeft een vast team van loyale en gescreende medewerkers en een professionele directie met meer dan 20 jaar ervaring in waarde-opslag. Er is speciaal toezicht op de directie van AmsterdamSafe vanuit de Stichting Administratiekantoor AmsterdamSafe (STAK) welke alle aandelen AmsterdamSafe bezit. In deze STAK zitten bestuurders met de expliciete taak om te voorkomen dat AmsterdamSafe blootgesteld wordt aan mogelijke handelsrisico’s van de moedermaatschappij AmsterdamGold.

EY controleert meerdere keren per jaar de opslag, de bedrijfsvoering met de bijbehorende cijfers en de compliance structuur die de directie van AmsterdamSafe bindt.

AmsterdamGold heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Door de combinatie van activiteiten AmsterdamGold en AmsterdamSafe valt AmsterdamGold onder de vergunningplicht van de AFM.

Door tussenkomst van de STAK is AmsterdamSafe 100% gevrijwaard van een eventueel faillissement van  het moederbedrijf AmsterdamGold. Ook in het onwaarschijnlijke geval van een faillissement van AmsterdamSafe zijn uw goederen veilig en gegarandeerd. Uw opslagcontract en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluislocatiesysteem, uw dossier en bijbehorende bankafschriften) leveren het onomstotelijk bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is en geen onderdeel zijn van de boedel van AmsterdamSafe.

Category: De betrouwbaarheid van AmsterdamSafe

Leave a Reply