Voordelen

AmsterdamSafe

Biedt bezitters van edelmetaal de mogelijkheid goud-, platina-, palladium-, en zilverbaren, alsmede zilveren en gouden munten veilig op te slaan. De veiligheid en betrouwbaarheid van deze service wordt door meerdere erkende organisaties bevestigd.

 

1.100% allocatie
Edelmetalen in onze kluizen zijn uiteraard verzekerd op basis van 100% allocatie en gevrijwaard van een eventueel faillissement van AmsterdamSafe of één van haar partners. Uw opslagcontract en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluis locatiesysteem) levert onomstotelijke bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is. Controle op processen en voorraad wordt uitgevoerd door het gerenommeerde accountantskantoor Ernst&Young.

betrouwbaar1
btw-vrije opslag

2.Btw-vrije opslag
AmsterdamSafe biedt u als particulier de mogelijkheid om zilver, palladium en platina te kopen zonder btw te betalen. Uw zilver, palladium of platina wordt hierbij opgeslagen in ons beveiligde douane-entrepot op Schiphol. Op deze manier wordt het edelmetaal nog niet ingevoerd in Nederland en bent u derhalve geen btw verschuldigd over de aankoop. AmsterdamSafe beschikt als enige edelmetaal bewaarbedrijf in Nederland over een vergunning douane-entrepot type C.

Lees meer over btw-vrije opslag

3.Volledig verzekerd
Voor een optimale risicodekking is uw edelmetaal bij AmsterdamSafe volledig verzekerd tegen onder andere diefstal, brand, oorlog, terrorisme, natuur- of vliegrampen en confiscatie door de overheid. Dergelijke dekking is op een huisadres vrijwel onhaalbaar, vanwege de exceptionele eisen die aan edelmetaalopslag worden gesteld. Ook bankkluizen hebben zelden een dergelijke graad van zekerheidstelling. AmsterdamSafe biedt een overkoepelende verzekering voor het totaal in opslag aanwezige edelmetaal, naast een dekking van de waarde van uw individueel geregistreerde opgeslagen edelmetaal. Uw edelmetaal is verzekerd door erkende verzekeraars.

Lees meer over onze partners
btn_onweer

 

[custom_frame_centgoudsmelterij[/custom_frame_center]

4.Onderdeel van AmsterdamGold
Als onderdeel van AmsterdamGold kan AmsterdamSafe een full service concept aanbieden. U kunt edelmetaal telefonisch of online tegen actuele koersen kopen, opslaan en weer verkopen zonder dat u daarvoor langs hoeft te komen. De door u bewaarde edelmetalen vallen dankzij de bewaarhuisconstructie (een stichting administratiekantoor) niet onder een faillissement van AmsterdamGold. U heeft dus de voordelen van een handelshuis zonder de risico’s.

5.Betrouwbaar
AmsterdamSafe werkt samen met onafhankelijke en deskundige organisaties en heeft een vast team van loyale medewerkers die vanaf oprichting aan AmsterdamSafe zijn verbonden. Alle medewerkers zijn in het bezit van een  recente Verklaring Omtrent Gedrag.

Controle op processen en voorraad wordt uitgevoerd door het gerenommeerde accountantskantoor Ernst & Young. Daarnaast betekent de Authorised Economic Operator (AEO) certificering van AmsterdamSafe een exclusieve behandeling bij internationale transporten en een verhoogde status van betrouwbaarheid bij de Douane op Schiphol. Bovendien bezit het moederbedrijf van AmsterdamSafe (AmsterdamGold) een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten.

Door de hoogwaardige kwaliteit van de kluizen (conform hoogste Europese veiligheidsnormen) en interne beveiliging valt met recht te stellen dat er geen veiligere locatie bestaat voor de particuliere markt in Nederland. Ons gehele depot is bovendien uitgerust met een directe verbinding met het calamiteitenteam van de Koninklijke Marechaussee.

Lees meer over Amsterdamsafe
betrouwbaar2

 

 

Flexibiliteit edelmetaalopslag

6.Flexibiliteit
Uiteraard staat het u vrij uw edelmetaal op te halen of te verkopen wanneer u dat wenst. U kunt uw edelmetaal verkopen aan onze partner AmsterdamGold.

NB. U heeft alleen de mogelijkheid om btw-vrij zilver, palladium of platina in het douane-entrepot van AmsterdamSafe te verkopen. Het btw-vrije edelmetaal kan niet ingevoerd worden in Nederland.

Klantenservice

AmsterdamSafe B.V.

vaantjeamsterdamsafe
Pelikaanweg 8 1118 DX Schiphol T: 020 658 95 58