Hoe het werkt

Bij AmsterdamSafe staat het u uiteraard vrij om uw edelmetaal te verkopen of op te halen wanneer u dit wenst. Wilt u edelmetaal dat in opslag ligt bij AmsterdamSafe direct verkopen, dan kunt u terecht bij AmsterdamGold. U kunt uw goederen verkopen via de webshop, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met AmsterdamGold via telefoonnummer +31 (0)20 658 95 55.

Op www.inkoopamsterdamgold.com kunt u eenvoudig zilver, palladium, platina en goud verkopen:

  1. Voeg de producten die u uit opslag wenst te verkopen toe aan uw winkelwagen; de biedprijzen in de inkoopshop zijn gekoppeld aan de huidige koersen en worden elke minuut aangepast. Per product staat de biedgarantie weergeven. De biedgarantie toont het percentage dat InkoopAmsterdamGold betaalt voor uw product ten opzichte van de koers.
  2. Klik op de verkooporder; hier ziet u het totaaloverzicht van de producten die u wilt verkopen, de bijbehorende prijs, en de gewenste betaalmethode.
  3. Kies de verzendmethode; verkopen vanuit AmsterdamSafe.
  4. Kies de gewenste betaalmethode; bij betaalmethode kunt u kiezen voor bankoverschrijving of contant.
  5. Klik op bevestigen; zodra u de verkooporder bevestigd is de verkoop en de prijs vastgelegd.*

AmsterdamSafe zal in geval van bancaire overboeking ter controle telefonisch contact met u opnemen. Na verificatie maakt InkoopAmsterdamGold het bedrag over naar de opgegeven tegenrekening. Als u kiest voor contante betaling zal verificatie van de verkoop plaatsvinden bij het AmsterdamSafe kantoor te Schiphol. U ontvangt na verificatie indien gewenst het verkoopbedrag gedeeltelijk of geheel in contanten.

N.B. Op verkooporders via de website van InkoopAmsterdamGold zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Er zijn twee mogelijke trajecten om tot opslag te komen bij AmsterdamSafe. U kunt edelmetaal aankopen bij de partner van AmsterdamSafe (AmsterdamGold) en uw aankoop direct laten opslaan. Ook kunt u edelmetaal dat u reeds in bezit heeft (thuis of bij een andere bewaarder) onderbrengen bij AmsterdamSafe voor veilige opslag.

Aankoop bij AmsterdamGold:

Als u edelmetaal aankoopt bij AmsterdamGold en direct kiest voor opslag bij AmsterdamSafe, ontvangt u  bevestiging wanneer uw edelmetaal is opgeslagen in AmsterdamSafe. Heeft u nog geen account bij AmsterdamSafe, dan wordt u verzocht de openingsformulieren van AmsterdamSafe in te vullen en te retourneren. U ontvangt de openingsformulieren na uw eerste bestelling per e-mail, maar u kunt de openingsformulieren ook downloaden en printen via onze website.

Na levering van uw edelmetaal ontvangt u een mutatieoverzicht. Het mutatieoverzicht en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluis locatiesysteem, uw dossier en bijbehorende bankafschriften) leveren het onomstotelijk bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is.

Eigen edelmetaal (elders aangekocht) onderbrengen bij AmsterdamSafe:

U kunt direct via de website of telefonisch de openingsformulieren van AmsterdamSafe opvragen en deze retourneren. Een account wordt echter pas geopend wanneer de experts van AmsterdamSafe uw edelmetaal hebben kunnen controleren op gewicht, hoeveelheid en echtheid.

Voor opslag in AmsterdamSafe komt uitsluitend hoogwaardig (LBMA) goud, platina, palladium en zilver in aanmerking. Sieraden komen hiervoor in beginsel niet in aanmerking. Deze procedure is noodzakelijk voor de kwaliteits- en echtheidsgarantie die AmsterdamSafe bij opslag biedt. Neem voor nadere informatie over hoogwaardig edelmetaal en het maken van een afspraak contact op met de experts van AmsterdamSafe.

Category: Hoe het werkt

De betrouwbaarheid van AmsterdamSafe

Ja, AmsterdamSafe is een dochteronderneming van AmsterdamGold. AmsterdamGold is marktleider op het gebied van edelmetaal. AmsterdamSafe is een Besloten Vennootschap en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 37.09.47.22. U kunt direct aan- en verkopen doen via AmsterdamGold als u edelmetaal laat opslaan bij AmsterdamSafe.

NB. U loopt geen risico dat uw edelmetaal wordt bezwaard door de activiteiten van AmsterdamGold. Door tussenkomst van Stichting Administratiekantoor AmsterdamSafe is de opslag in AmsterdamSafe 100% gevrijwaard van een eventueel faillissement van AmsterdamSafe of het moederbedrijf AmsterdamGold. Uw opslagcontract en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluislocatiesysteem, uw dossier en bijbehorende bankafschriften) leveren het onomstotelijk bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is.

AmsterdamSafe doet uitsluitend zaken met betrouwbare en gerenommeerde partijen. Voor voorraadcontrole maakt AmsterdamSafe gebruik van de diensten van de accountants van Ernst&Young, de London Bullion Market Association (LBMA) en Schöne Edelmetaal BV. Voor veiligheidsvraagstukken werkt AmsterdamSafe samen het beveiligingsbedrijf Securitas, de Koninklijke Nederlandse Marechaussee en enkele andere partijen die uit veiligheidsoverwegingen niet publiekelijk vermeld worden.

De ervaren en professionele directie van AmsterdamGold is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM ziet toe op de bedrijfsvoering van AmsterdamSafe als gecertificeerd aanbieder van beleggingsproducten.

De boekhouding wordt gecontroleerd door de interne accountants, alsmede door Ernst & Young.

Samenwerking met de Nederlandse Douane is optimaal geregeld via de speciale status die de AEO certificering met zich meebrengt.

In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

Veiligheid

Allereerst is er de veiligheid van de kluizen van AmsterdamSafe. De beveiliging van AmsterdamSafe is conform (hoogst haalbare) Europese normen. Naast de uitgebreide gebouwbeveiliging bevindt het gebouw zich in een door de Koninklijke Marechaussee beveiligd gebied. Dit maakt de responstijd bij calamiteiten extreem kort. Door de combinatie van hoogwaardige kwaliteit van de kluizen en interne beveiliging valt met recht te stellen dat er geen veiligere locatie bestaat voor de particulier in Nederland.

AmsterdamSafe werkt samen met onafhankelijke en deskundige organisaties en heeft een vast team van loyale medewerkers die reeds jaren aan AmsterdamSafe zijn verbonden. Alle medewerkers hebben naast een Verklaring Omtrent Gedrag een uitgebreide screening ondergaan van het Ministerie van Justitie en het gespecialiseerde veiligheidsconsultantsbureau/recherchebureau Interseco. De betrouwbaarheid van AmsterdamSafe is dus zowel op het gebied van veiligheid als betrouwbaarheid boven iedere twijfel verheven.

De processen van AmsterdamSafe zijn daarbij onderworpen aan controles van de Autoriteit Financiële Markten en de Douane. Hieruit volgt de hoogste standaard van accurate en betrouwbare bedrijfsvoering. Deze standaarden zijn vastgelegd en worden bevestigd door een vergunning van de AFM en het AEO certificaat van de Douane.

Privacy en gegevens

Onder het tabblad documenten kunt u alle stukken met betrekking tot uw opslag bij AmsterdamSafe vinden .

AmsterdamSafe maakt u het zo makkelijk mogelijk om uw gegevens te wijzigen, daarom hebben wij voor de meest voorkomende wijzigingen speciale formulieren opgesteld. Deze documenten kunt u downloaden via de website van AmsterdamSafe. De procedures en de benodigde documentatie voor de verschillende wijzigingen vindt u in de basishandleiding van AmsterdamSafe.

Wilt u een formulier liever per post ontvangen, neem dan met ons contact via telefoonnummer +31 (0)20 658 95 98of via info@amsterdamsafe.nl.

Betalingen en voorwaarden

De algemene voorwaarden van AmsterdamSafe kunt vinden op onze website, of via deze link. Op verzoek sturen wij u de Algemene Voorwaarden via de mail of per post.

Het bewaarloon van AmsterdamSafe wordt gefactureerd per kwartaal. Op basis van de edelmetaalkoersen op de eerste dag van het kwartaal berekend AmsterdamSafe het bewaarloon. U kunt zelf de betaling overmaken na ontvangst van de factuur of kiezen voor automatische incasso.

De betalingstermijn voor de facturen van AmsterdamSafe is 7 dagen.

Verzekering

De  verzekeraars van AmsterdamSafe zijn Achmea Schadeverzekeringen N.V. (Avéro), Delta Lloyd Schadeverzekeringen NV, HDI-Gerling Verzekeringen NV, REAAL Schadeverzekeringen NV, Allianz Nederland Corporate Schadeverzekeringen NV en NIPPONKOA Nederland NV. In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

Categories: Verzekering, Verzekering

Ja, edelmetaal dat u opslaat bij AmsterdamSafe is volledig verzekerd tegen terrorisme, oorlogshandelingen en natuurrampen zoals overstromingen, blikseminslagen en aardbevingen. Diefstal en de gevolgen van vliegrampen vallen uiteraard ook onder de dekking van de verzekering van AmsterdamSafe. U bent te allen tijde verzekerd van uw edelmetaalbezit als u het opslaat bij AmsterdamSafe.

Category: Verzekering

parallax background

Heeft u vragen? Wij horen het graag.