Veelgestelde vragen

Veiligheid

Nee, uw informatie is om veiligheidsredenen niet online beschikbaar.

Normaal kan een afspraak en een bezichtiging in een werkdag geregeld worden en soms zelfs binnen enkele uren. In geval van een verkoop van uw edelmetaal kan de prijs direct worden vastgelegd indien u dat wenst.

Category: Veiligheid

100% Allocatie betekent dat het door u opgeslagen edelmetaal voor 100% aanwezig is en volledig is gekoppeld aan uw account. U heeft voor de opslag een eigen kluisloket, dat is gekoppeld aan uw klantnummer. Dit maakt dat directe uitlevering of verkoop altijd mogelijk is. Er is door deze wijze van opslag ook nooit twijfel over welk edelmetaal uw eigendom is.

Category: Veiligheid

AmsterdamSafe hanteert het principe van 100% allocatie. Dat wil zeggen dat uw edelmetaal volledig op uw accountnummer (gekoppeld aan uw naam) wordt opgeslagen. Uw edelmetaal wordt bewaard in uw eigen kluisloket gescheiden van andere opslag. Er is dus geen sprake van gedeelde opslag of gedeelde baren.

Category: Veiligheid

Het kluizencomplex van AmsterdamSafe bevindt zich centraal in Nederland. Ook de btw-vrije opslagfaciliteiten van AmsterdamSafe zijn in Nederland gevestigd. In tegenstelling tot het verleden hoeft u niet meer naar Zwitserland voor dergelijke veelzijdige dienstverlening.

Category: Veiligheid

Allereerst is er de veiligheid van de kluizen van AmsterdamSafe. De beveiliging van AmsterdamSafe is conform (hoogst haalbare) Europese normen. Naast de uitgebreide gebouwbeveiliging bevindt het gebouw zich in een door de Koninklijke Marechaussee beveiligd gebied. Dit maakt de responstijd bij calamiteiten extreem kort. Door de combinatie van hoogwaardige kwaliteit van de kluizen en interne beveiliging valt met recht te stellen dat er geen veiligere locatie bestaat voor de particulier in Nederland.

AmsterdamSafe werkt samen met onafhankelijke en deskundige organisaties en heeft een vast team van loyale medewerkers die reeds jaren aan AmsterdamSafe zijn verbonden. Alle medewerkers hebben naast een Verklaring Omtrent Gedrag een uitgebreide screening ondergaan van het Ministerie van Justitie en het gespecialiseerde veiligheidsconsultantsbureau/recherchebureau Interseco. De betrouwbaarheid van AmsterdamSafe is dus zowel op het gebied van veiligheid als betrouwbaarheid boven iedere twijfel verheven.

De processen van AmsterdamSafe zijn daarbij onderworpen aan controles van de Autoriteit Financiële Markten en de Douane. Hieruit volgt de hoogste standaard van accurate en betrouwbare bedrijfsvoering. Deze standaarden zijn vastgelegd en worden bevestigd door een vergunning van de AFM en het AEO certificaat van de Douane.

Category: Veiligheid

Load More

parallax background

Heeft u vragen? Wij horen het graag.