Opslag

Hoe kan ik mijn edelmetaal laten opslaan?

Er zijn twee mogelijke trajecten om tot opslag te komen bij AmsterdamSafe. U kunt edelmetaal aankopen bij de partner van AmsterdamSafe (AmsterdamGold) en uw aankoop direct laten opslaan. Ook kunt u edelmetaal dat u reeds in bezit heeft (thuis of bij een andere bewaarder) onderbrengen bij AmsterdamSafe voor veilige opslag.

 

 

Aankoop bij AmsterdamGold:

Als u edelmetaal aankoopt bij AmsterdamGold en direct kiest voor opslag bij AmsterdamSafe, ontvangt u  bevestiging wanneer uw edelmetaal is opgeslagen in AmsterdamSafe. Heeft u nog geen account bij AmsterdamSafe, dan wordt u verzocht de openingsformulieren van AmsterdamSafe in te vullen en te retourneren. U ontvangt de openingsformulieren na uw eerste bestelling per e-mail, maar u kunt de openingsformulieren ook downloaden en printen via onze website.

Na levering van uw edelmetaal ontvangt u een mutatieoverzicht. Het mutatieoverzicht en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluis locatiesysteem, uw dossier en bijbehorende bankafschriften) leveren het onomstotelijk bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is.

 

 

Edelmetaal van elders onderbrengen bij AmsterdamSafe:

U kunt direct via de website of telefonisch de openingsformulieren van AmsterdamSafe opvragen en deze retourneren. Een account wordt echter pas geopend wanneer de experts van AmsterdamSafe uw edelmetaal hebben kunnen controleren op gewicht, hoeveelheid en echtheid.

Voor opslag in AmsterdamSafe komt uitsluitend hoogwaardig (LBMA) goud, platina, palladium en zilver in aanmerking. Sieraden komen hiervoor in beginsel niet in aanmerking. Deze procedure is noodzakelijk voor de kwaliteits- en echtheidsgarantie die AmsterdamSafe bij opslag biedt. Neem voor nadere informatie over hoogwaardig edelmetaal en het maken van een afspraak contact op met de experts van AmsterdamSafe.

 

Welke documenten ontvang ik van AmsterdamSafe?

Als nieuwe klant van AmsterdamSafe ontvangt u de openingsformulieren, met daarbij de basishandleiding en een overzicht van de tarieven.

Na de inslag van uw edelmetaal ontvangt u het mutatieoverzicht. Daarnaast ontvangt u ieder kwartaal een factuur voor het bewaarloon.

 

Solide en Betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar is opslag?

Allereerst is er de veiligheid van de kluizen van AmsterdamSafe. De beveiliging van AmsterdamSafe is conform (hoogst haalbare) Europese normen. Naast de uitgebreide gebouwbeveiliging bevindt het gebouw zich in een door de Koninklijke Marechaussee beveiligd gebied. Dit maakt de responstijd bij calamiteiten extreem kort. Door de combinatie van hoogwaardige kwaliteit van de kluizen en interne beveiliging valt met recht te stellen dat er geen veiligere locatie bestaat voor de particulier in Nederland.

AmsterdamSafe werkt samen met onafhankelijke en deskundige organisaties en heeft een vast team van loyale medewerkers die reeds jaren aan AmsterdamSafe zijn verbonden. Alle medewerkers hebben naast een Verklaring Omtrent Gedrag een uitgebreide screening ondergaan van het Ministerie van Justitie en het gespecialiseerde veiligheidsconsultantsbureau/recherchebureau Interseco. De betrouwbaarheid van AmsterdamSafe is dus zowel op het gebied van veiligheid als betrouwbaarheid boven iedere twijfel verheven.

De processen van AmsterdamSafe zijn daarbij onderworpen aan controles van de Autoriteit Financiële Markten en de Douane. Hieruit volgt de hoogste standaard van accurate en betrouwbare bedrijfsvoering. Deze standaarden zijn vastgelegd en worden bevestigd door een vergunning van de AFM en het AEO certificaat van de Douane.

Worden er controles (audits) uitgevoerd op edelmetaal in de kluis?

Er worden periodieke controles (audits) uitgevoerd om de kwaliteit en hoeveelheid van het opgeslagen edelmetaal in AmsterdamSafe aan u, de klant, aantoonbaar te maken. Meerdere keren per jaar wordt de opslag in AmsterdamSafe gecontroleerd door ons interne team en door een extern accountantsteam van Ernst & Young. Het Assurance-rapport waarin zij hun bevindingen optekenen wordt aangeboden aan klanten van AmsterdamSafe.

Naast controle op de hoeveelheid opgeslagen edelmetaal is er ook een jaarlijkse controle op kwaliteit. Specialisten van Schöne Edelmetaal B.V., één van de oudste edelmetaalsmelters ter wereld, onderwerpen de opgeslagen edelmetalen aan een kwaliteitscontrole. Zo weet u dat de door u opgeslagen edelmetalen de juiste zuiverheid bezitten en aan alle benodigde standaarden voor goede verhandelbaarheid voldoen.

Is het edelmetaal verzekerd bij oorlog, terrorisme, brand, overstroming en diefstal?

Ja, edelmetaal dat u opslaat bij AmsterdamSafe is volledig verzekerd tegen terrorisme, oorlogshandelingen en natuurrampen zoals overstromingen, blikseminslagen en aardbevingen. Diefstal en de gevolgen van vliegrampen vallen uiteraard ook onder de dekking van de verzekering van AmsterdamSafe. U bent kortom te allen tijde verzekerd van uw edelmetaalbezit als u het opslaat bij AmsterdamSafe.

 

Keert de verzekering geld of edelmetaal uit?

Wanneer uw edelmetaal door calamiteiten beschadigd of verloren raakt zal het worden vervangen door edelmetaal in dezelfde hoeveelheid en kwaliteit. Hierdoor loopt u geen risico op waardeverlies door extreme marktomstandigheden of geldontwaarding in de periode volgend op eventuele calamiteiten. U bent hierdoor te allen tijde verzekerd van financiële zekerheid die edelmetaalbezit biedt.

Wie zijn de verzekeraars van AmsterdamSafe?

De  verzekeraars van AmsterdamSafe zijn Achmea Schadeverzekeringen N.V. (Avéro), Delta Lloyd Schadeverzekeringen NV, HDI-Gerling Verzekeringen NV, REAAL Schadeverzekeringen NV, Allianz Nederland Corporate Schadeverzekeringen NV en NIPPONKOA Nederland NV. In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

Met welke partijen doet AmsterdamSafe zaken?

AmsterdamSafe doet uitsluitend zaken met betrouwbare en gerenommeerde partijen. Voor voorraadcontrole maakt AmsterdamSafe gebruik van de diensten van de accountants van EY, de London Bullion Market Association (LBMA) en Schöne Edelmetaal BV. Voor veiligheidsvraagstukken werkt AmsterdamSafe samen het beveiligingsbedrijf Securitas, de Koninklijke Nederlandse Marechaussee en enkele andere partijen die uit veiligheidsoverwegingen niet publiekelijk vermeld worden.

De ervaren en professionele directie van AmsterdamGold is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM ziet toe op de bedrijfsvoering van AmsterdamSafe als gecertificeerd aanbieder van beleggingsproducten.

De boekhouding wordt gecontroleerd door de interne accountants, alsmede door EY.

Samenwerking met de Nederlandse Douane is optimaal geregeld via de speciale status die de AEO certificering met zich meebrengt.

In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

 

Is AmsterdamSafe eigendom van AmsterdamGold?

AmsterdamSafe is eigendom van AmsterdamGold, Nederlands marktleider op het gebied van edelmetaal. AmsterdamSafe is een Besloten Vennootschap en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 37.09.47.22.

Hoe solide is AmsterdamSafe als onderneming?

Door tussenkomst van Stichting Administratiekantoor AmsterdamSafe is de opslag in AmsterdamSafe 100% gevrijwaard van een eventueel faillissement van AmsterdamSafe of het moederbedrijf AmsterdamGold. Uw opslagcontract en de daaraan verbonden administratie (waaronder ons kluislocatiesysteem, uw dossier en bijbehorende bankafschriften) leveren het onomstotelijk bewijs dat het opgeslagen edelmetaal uw onvervreemdbaar economisch en juridisch eigendom is.

 

Veiligheid

Hoe veilig is mijn edelmetaal opgeslagen?

Als u edelmetaal opslaat bij AmsterdamSafe is het veilig. De kluizen van AmsterdamSafe zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit, evenals de beveiliging rondom het AmsterdamSafe kluizencomplex. Het complex bevindt zich bovendien in een de Koninklijke Marachaussee beveiligd gebied nabij het hoofdkantoor van Securitas. Er is 24 uur per dag 7 dagen per week toezicht op het kluizencomplex en de responstijd bij onregelmatigheden is extreem kort vanwege de ligging en de hoge prioriteitsstatus van AmsterdamSafe.

Daarnaast zijn er verschillende afdelingen en bedrijven die voorzien in extra beveiliging bij AmsterdamSafe.

In welk land staan de kluizen?

Het kluizencomplex van AmsterdamSafe bevindt zich in Nederland. Ook de btw-vrije opslagfaciliteiten van AmsterdamSafe zijn in Nederland gevestigd. U heeft door de centrale ligging te Schiphol als eigenaar altijd snel en eenvoudig toegang tot het door u opgeslagen edelmetaal. In tegenstelling tot het verleden hoeft u niet meer naar Zwitserland voor dergelijke veelzijdige dienstverlening.

Wordt mijn edelmetaal apart opgeslagen?

AmsterdamSafe hanteert het principe van 100% allocatie. Dat wil zeggen dat uw edelmetaal volledig op uw accountnummer (gekoppeld aan uw naam) wordt opgeslagen. Uw edelmetaal wordt bewaard in uw eigen kluisloket gescheiden van andere opslag. Er is dus geen sprake van gedeelde opslag of gedeelde baren.

Wat betekent 100% allocatie?

100% allocatie betekent dat het door u opgeslagen edelmetaal voor 100% aanwezig is en volledig is gekoppeld aan uw account. U heeft voor de opslag een eigen kluisloket, dat is gekoppeld aan uw klantnummer. Dit maakt dat directe uitlevering of verkoop altijd mogelijk is.

Hoe snel kan ik bij mijn edelmetaal?

Normaal kan een afspraak en een bezichtiging in een werkdag geregeld worden en soms zelfs binnen enkele uren. In geval van een verkoop van uw edelmetaal kan de prijs direct worden vastgelegd indien u dat wenst.

 

Kan ik mijn edelmetaal bezichtigen?

U kunt altijd een afspraak maken tot bezichtiging van uw edelmetaal. Normaal kan een afspraak en een bezichtiging in enkele werkdagen geregeld worden. Bezichtiging vindt plaats in onze speciaal daartoe ingerichte showroom.

Het kluizencomplex zelf is om veiligheidsredenen niet te bezichtigen.

Verstrekt AmsterdamSafe gegevens aan derden partijen?

AmsterdamSafe bewaakt uw persoonsgegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens met de extra zorg die edelmetaalopslag vereist. Voor AmsterdamSafe heeft discretie de hoogste prioriteit. AmsterdamSafe zal nooit uw persoonsgegevens aan derden verstrekken, tenzij daartoe actief wordt gedwongen door een daartoe bevoegde instantie.

 

Hoe kan ik mijn edelmetaal verkopen?

Bij AmsterdamSafe staat het u uiteraard vrij om uw edelmetaal te verkopen of op te halen wanneer u dit wenst. Wilt u edelmetaal dat in opslag ligt bij AmsterdamSafe direct verkopen, dan kunt u terecht bij onze partner  AmsterdamGold. U kunt uw goederen verkopen via de webshop, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met AmsterdamGold via telefoonnummer +31 (0)20 658 95 55.

Op www.inkoopamsterdamgold.com kunt u eenvoudig zilver, palladium, platina en goud verkopen:

  1. Voeg de producten die u uit opslag wenst te verkopen toe aan uw winkelwagen; de biedprijzen in de inkoopshop zijn gekoppeld aan de huidige koersen en worden elke minuut aangepast. Per product staat de biedgarantie weergeven. De biedgarantie toont het percentage dat InkoopAmsterdamGold betaalt voor uw product ten opzichte van de koers.
  2. Klik op de verkooporder; hier ziet u het totaaloverzicht van de producten die u wilt verkopen, de bijbehorende prijs, en de gewenste betaalmethode.
  3. Kies de verzendmethode; verkopen vanuit AmsterdamSafe.
  4. Kies de gewenste betaalmethode; bij betaalmethode kunt u kiezen voor bankoverschrijving of contant.
  5. Klik op bevestigen; zodra u de verkooporder bevestigd is de verkoop en de prijs vastgelegd.*

AmsterdamSafe zal in geval van bancaire overboeking ter controle telefonisch contact met u opnemen. Na verificatie maakt InkoopAmsterdamGold het bedrag over naar de opgegeven tegenrekening. Als u kiest voor contante betaling zal verificatie van de verkoop plaatsvinden bij het AmsterdamSafe kantoor te Schiphol. U ontvangt na verificatie indien gewenst het verkoopbedrag gedeeltelijk of geheel in contanten.

N.B. Op verkooporders via de website van InkoopAmsterdamGold zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

Hoe kan ik bijkopen?

Op www.amsterdamgold.com kunt u eenvoudig zilver, palladium, platina en goud (bij)kopen:

  1. Voeg de gewenste producten toe aan uw winkelmandje; de prijzen in de webshop zijn gekoppeld aan de huidige koersen en worden elke minuut aangepast. Per product staat de levertijd aangegeven en alle prijzen zijn, indien van toepassing, inclusief btw.
  2. Klik op het winkelmandje; in de winkelwagen ziet u het totaaloverzicht van het aantal producten dat u wilt kopen, de bijhorende prijs en de gewenste betaalmethode.
  3. Kies bij verzendmethode; Opslag bij AmsterdamSafe.
  4. Kies de gewenste betaalmethode; bij betaalmethode kunt u kiezen voor iDEAL of bankoverschrijving.
  5. Klik op bevestigen; zodra u de bestelling bevestigd, is uw aankoop geregistreerd en wordt uw bestelling verwerkt.

 

Hoe kan ik mijn edelmetaal ophalen?

U kunt altijd een afspraak maken tot ophalen van uw edelmetaal. Normaal kan een afspraak en een bezichtiging in een werkdag geregeld worden en soms zelfs binnen enkele uren. Logistieke complexiteiten kunnen er echter voor zorgen dat u twee werkdagen moet wachten om uw edelmetaal op te halen. U kunt telefonisch 020 658 95 58 een ophaalafspraak maken.

U dient zich uiteraard wel te kunnen identificeren als rekeninghouder om uw edelmetaal te kunnen ophalen. U kunt ook een volmacht verlenen aan iemand om uw edelmetaal op te halen.

 

Hoe snel kan ik mijn edelmetaal ophalen?

U kunt altijd een afspraak maken voor het ophalen van uw edelmetaal. Normaal kan een afspraak en een bezichtiging in een werkdag geregeld worden en soms zelfs binnen enkele uren.  U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met AmsterdamSafe.

 

Account

Hoe veilig zijn mijn persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden door AmsterdamSafe met de grootste zorg bewaard. AmsterdamSafe heeft een digitale administratie die niet van buiten AmsterdamSafe benaderbaar is. De papieren administratie van AmsterdamSafe is veilig opgeborgen zoals u mag verwachten van een bedrijf dat is gespecialiseerd in veilige opslag. Uw gegevens zijn dus zowel tegen verlies als tegen diefstal optimaal beveiligd.

 

Is mijn informatie online beschikbaar?

Nee, uw informatie is om veiligheidsredenen niet online beschikbaar.

Hoe krijg ik een overzicht van mijn bewaardepot?

U kunt te allen tijde telefonisch of per mail een overzicht van uw bewaardepot opvragen. Bij iedere nieuwe inslag en uitslag ontvangt u automatisch een actueel overzicht van uw bewaardepot.

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

AmsterdamSafe maakt u het zo makkelijk mogelijk om uw gegevens te wijzigen, daarom hebben wij voor de meest voorkomende wijzigingen speciale formulieren opgesteld. Deze documenten kunt u downloaden via de website van AmsterdamSafe. De procedures en de benodigde documentatie voor de verschillende wijzigingen vindt u in de basishandleiding van AmsterdamSafe.

Wilt u een formulier liever per post ontvangen, neem dan met ons contact via telefoonnummer +31 (0)20 658 95 98 of via info@amsterdamsafe.test.digitalvillage.nl.

Wat gebeurt er bij overlijden met mijn edelmetalen?

Bij overlijden zal AmsterdamSafe de bevoegdheid over de account overdragen aan de wettelijke erfgenamen van de rekeninghouder. Hieronder staat de procedure die AmsterdamSafe volgt teneinde vast te stellen wie de wettelijke erfgenamen zijn.

Enkelvoudige rekening

Bij het overlijden van de rekeninghouder moet AmsterdamSafe zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht door de nabestaanden.

De executeur dient schriftelijk kenbaar te maken wat de bedoeling is met betrekking tot voortzetting ofwel beëindiging van de rekening. Dit schrijven kunt u vervolgens tezamen met de onderstaande gegevens per post naar AmsterdamSafe sturen. Totdat AmsterdamSafe deze documenten heeft ontvangen, kunnen er geen nieuwe orders worden geplaatst en/of edelmetalen worden opgehaald dan wel verkocht.

-Verklaring van Erfrecht

-NAW-gegevens van de executeur

-Kopie legitimatiebewijs van de executeur

En/of rekening

Wanneer één van de rekeninghouders komt te overlijden, moet AmsterdamSafe zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht. De executeur dient schriftelijk kenbaar te maken wat de bedoeling is met betrekking tot voortzetting ofwel beëindiging van de rekening. Dit schrijven kunt u vervolgens tezamen met de onderstaande gegevens per post naar AmsterdamSafe sturen.

-Verklaring van Erfrecht

-NAW-gegevens van de executeur

-Kopie legitimatiebewijs van de executeur

 

Is het mogelijk een zakelijke rekening te openen?

Het is mogelijk om bij AmsterdamSafe een zakelijke rekening te openen. Bij een zakelijke aankoop in combinatie met opslag in AmsterdamSafe is het zelfs verplicht een zakelijk rekening te openen. In dat geval worden de formulieren naar u toegestuurd. De benodigde formulieren kunt u ook zelf downloaden van de website of telefonisch opvragen.

N.B. Bij het openen van een zakelijke rekening hebben wij een relevant uittreksel van de KvK (van maximaal 3 maanden oud) nodig.

Hoe werkt mijn bewaarloonoverzicht?

U krijgt ieder kwartaal een overzicht van het door u te betalen bewaarloon. Op dit overzicht vindt u de waarde van het door u opgeslagen edelmetaal. Het bewaarloon wordt berekend over de vervangingswaarde van uw edelmetaal, hetgeen in sommige gevallen betekend dat de waarde wordt aangevuld met btw. Tegen deze vervangingswaarde is uw edelmetaal verzekerd.

 

Wat is de betaalperiode?

Het bewaarloon wordt berekend op jaarbasis en het wordt gefactureerd per kwartaal. De betalingstermijn voor de facturen van AmsterdamSafe is 7 dagen.

 

Algemene voorwaarden en documentatie

Waar vind ik de algemene voorwaarden?"

De algemene voorwaarden van AmsterdamSafe kunt vinden op onze website, of via deze link. Op verzoek sturen wij u de Algemene Voorwaarden graag via de mail of per post.

 

"Waar vind ik documentatie?"

Onder het tabblad documentatie kunt u alle stukken met betrekking tot uw opslag bij AmsterdamSafe vinden.

 

 

parallax background

Vragen?